воскресенье, 11 октября 2020 г.

 

На всеукраїнському конкурсі відзначили старшокласниць

Учасники програми позашкільної освіти з гуртка «Точка зору» як автори доволі активно розвиваються у журналістському напрямку. І нерідко разом з їхнім наставником Л. В. Гапєєвим беруться за написання досить складних дорослих тем. Цього разу наші старшокласниці Катерина Псарьова і Дар’я Бацько, які вже виступали на сторінках улюбленої «Трибунки», взяли участь у другому Конкурсі студентських журналістських робіт «Права людини в медіа: від розуміння до змін».

Загалом на конкурс було подано понад 170 робіт від студентів 25 університетів та нашого журналістського гуртка «Точка зору». Це були аудіо, відеороботи, графіка та статті. Організаторами конкурсу виступили Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Центр прав людини ZMINA та Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії. Мета проекту ― сприяти якісним змінам у журналістській освіті, стимулювати розвиток медіадіяльності на цінностях прав людини.

Спершу усі подані студентські роботи оцінювала комісія редакція видання Zmina.info, команда «Real Stories Production» та фахівці з ПРООН. Вони переглядали усі надіслані твори відповідно до визначених критеріїв ― це професіоналізм, змістовність і повнота викладу матеріалу, жанрова відповідність, формулювання заголовку або назви сюжету. А ще брали до уваги відповідність кожної роботи темі конкурсу, оригінальність авторського задуму, актуальність провідної ідеї та аргументованість позиції, чутливість лексики, використання засобів художньої виразності, впливовість матеріалу.

Окрім переможців-студентів (із повним списком можна ознайомитися за посиланням https://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/presscenter/articles/2020/human-rights-for-media-student-contest-results-announced.html) у номінації «письмові роботи» було нагороджено сертифікатом учасниці Катерину Псарьову та дипломом переможця Дар’ю Бацько, якій також вручено цінні призи від оргкомітету конкурсу.

Леонід Гапєєв,

керівник гуртка «Точка зору» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради








Комментариев нет:

Отправить комментарий