четверг, 13 августа 2020 г.

 

Молодь

проти насильства

Чому я проти насильства ?

Найвищою цінністю будь-якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека. Але у світі постійно відбуваються війни, дискримінація, приниження гідності людини та порушення її прав і свобод. Прояви насильства порушують права людини, принципи демократичного суспільства. Коли насильство чиниться поруч з нами, ми можемо зупинити його. Але іноді ми не усвідомлюємо, що втягнуті в коло насильства, бо можемо не знати, що певні насильницькі акти щодо нас порушують наші права, честь та гідність, не знаємо своїх прав, як захистити себе.

Найнебезпечнішим насильством вважається домашнє. Воно має довготривалий за часом характер. Така форма насильства може бути скоєна стосовно дитини, що надалі зруйнує її психіку, деформує особистість дитини та формує озлоблення до оточення, іноді навіть стає причиною суїцидів. Тому проблема сімейного насильства на сьогоднішній день є дуже гострою.

Як повідомляє МОЗ України, в Європі приблизно 25% жінок страждають від фізичного або сексуального насильства. Особи, які зазнали насильства, частіше мають порушення психічного здоров’я (депресивні стани, схильність до суїциду), проблеми пов’язані з сексуальним та репродуктивним здоров’ям, схильність до алкоголізму. Кожен рік страждає дуже велика кількість жінок, і це переросло вже у норму. Багато жінок просто бояться подзвонити у поліцію, а під час самоізоляції кількість жертв стало більше.

Але так бути не повинно. Ми маємо поважати жінок.

Тому я проти насильства!

Катерина Псарьова,

гурток «Точка зору» ЦДЮТ №  5, м. Харків


Комментариев нет:

Отправить комментарий